Eğitim Sistemimiz

Eğitim Uygulamaları Özeti

Maya Education programı, öğrenci-öğretmen-veli ilişkilerini sağlam temellere oturtmayı amaçlayan bir eğitim modelidir. Bu program, tüm öğrencilerin etkin katılımını sağlamak için düzenli buluşmalar ve etkinlikler içerir. Öğretmenlerin akademik başarılarını artırmayı, öğrencilerin gelişimlerini desteklemeyi ve velilerin aktif katılımını teşvik eder. Bu sayede eğitim süreci daha bütüncül ve verimli hale gelir.

Veli Oryantasyon Programı (VOP)

VOP, velilerin okulun fiziki şartlarına, eğitim kadrosuna ve eğitim uygulamalarına aşina olmalarını sağlamak ve velilerin sorumluluklarını fark etmelerini amaçlar. Program kapsamında bireysel veli eğitimleri ve toplantıları yapılmaktadır.

Bireysel veli toplantıları randevu sistemi ile organize edilip her öğrenci ve veliye özel zamanlar ayrılmaktadır.

Öğretimde Sınav Koçluğu ve Ajanda Sistemi

Sorun ve Çözüm

Öğrencilerin düzenli ve sistemli ders çalışma alışkanlıklarının olmaması yaygın bir sorundur. Rehberlik servisinin birebir veya grup terapileri ve yaşam koçluğu teknikleri ile bu sorun büyük oranda çözülmektedir.

Ajanda Sistemi

Günümüz öğrencilerinin yoğun programlarını düzenlemeleri için ajanda sisteminin uygulanması önerilmektedir. Bu sayede öğrencilerin faaliyetleri planlı bir şekilde yapılabilir ve ders başarılarında olumlu etkiler gözlenebilir.

Akademik Check-Up Sistemi

Amaç ve Kapsam

Bu program, öğrencilerin eksikliklerini belirlemek ve bu eksiklikleri gidermek amacıyla kademeli olarak belirli aralıklarla uygulanmaktadır.

Teşhis Aşaması

  • ● Check-Up Sınavları: Temel derslerden ayda bir kez konu tarama sınavları yapılır.
  • ● Analiz Sistemi: Sınav sonuçları analiz edilerek öğrencinin eksik olduğu konular belirlenir ve tam öğrenme modeli uygulanır.
  • ● Öğretmen ve Veli Görüşleri: Veliler, sınıf koçları, rehber öğretmenler ve ders öğretmenleri arasında bilgi alışverişi yapılır.

Tedavi Aşaması

  • ● Ajanda Takip Sistemi: Öğrencilerin ders çalışma programları, belirlenen eksik konulara ağırlık verilerek düzenlenir.
  • ● Analiz Etütleri: Cumartesi günleri düzenlenen etütler ile öğrencilerin eksikleri tamamlanır.
  • ● Check-Up Rehberlik Programı: Öğrencilerin kendi eksiklerini keşfetmelerine yardımcı olunur.
  • ● Uzman Pedagog Uygulamaları: İhtiyaç duyan öğrenciler uzman pedagoglardan yardım alır.